Távközlés

A Mercur-Tel Kft. nagy tapasztalattal rendelkezik a mobiltávközlési piacot kiszolgáló rádióhálózatok tervezésében. Szakértőink épp úgy részt vettek Magyarországon az egykori 450 MHz-es analóg NMT hálózat tervezésében, mint később a GSM, DCS, UMTS/HSxPA, ill. a legkorszerűbb LTE hálózatok tervezésében, bevezetésében. Szakértőink munkájuk során részt vettek és vesznek mind az egyes szolgáltatók makró (általános hálózati fedettséget biztosító) hálózatának, mind pedig a szolgáltatók igényeit kiszolgáló – akár szolgáltatófüggetlen – beltéri antennarendszerek tervezésében. Több magyarországi rádióhálózattervezési standard kialakításában tevékenyen részt vettünk eddigi munkánk során is, és a jövőben is ki kívánjuk szolgálni partnereink ilyen irányú igényeit.Társaságunk irodaházak, bevásárlóközpontok, szállodák mobiltávközlési fedettségének felmérését is vállalja. A mérések kiértékelése után a hálózati problémák megoldására a magyarországi szolgáltatók által elfogadott és jóváhagyott beltéri antennarendszert tervezünk ügyfeleinknek. A terveink által elkészült antennarendszerek használatával bármely magyarországi szolgáltató az elvárt minőségben tud szolgáltatni az adott épületben, a problémás területen.

Szakértőink több gyártó által szállított, különböző technológiájú (NMT, GSM, DCS, UMTS/HSxPA, LTE) hálózatokon végeztek már paraméterhangolás általi finom hangolást épp úgy, mint a hálózat fizikai módosításával járó optimalizálást. Munkánk során sok száz ügyfél lefedettségi panaszát oldottuk meg a szolgáltató számára minimális költséggel járó, az ügyfélnek mégis maximális élményt nyújtó optimalizálással.

Cégünk állandó és külső munkatársai mérnöki konzultánsi, szaktanácsadási, valamint független mérnöki tevékenységgel állnak ügyfeleink, partnereink rendelkezésére. Sokéves tapasztalatunk, szakmai tudásunk képessé tesz minket a legkomplexebb, legkényesebb feladatok megoldására is.

Cégünk teljeskörű projektmendzsmentet végez partnerei számára – első sorban telekommunikációs létesítmények tervezése, kivitelezése során. Munkánk során részt veszünk a projektek tervezésében, szervezésében, koordinálásában, irányításában és ellenőrzésében egyaránt. Több esetben partnereink folyamatainak kialakításában is tevékenyen részt vettünk.

Cégünk által kezelt projektek jelentős része telekommunikációs eszközök telepítésével kapcsolatos, így magától értetődő, hogy tapasztalatunk kiterjed az ilyen létesítésekkel összefüggő akvizíciós feladatok ellátására is. Cégünk mára több partnerünknek is generálkivitelezője, ezáltal akvizíciós tevékenységeink magában foglalják a helyszínkeresést, a potenciális jelöltről készült riportot, bérbeadói igényektől függően az adott helyszín látvány és engedélyezési tervét, az építésügyi hatóságokkal való egyeztetéseket, továbbá megbízóink társszolgáltatói és betelepülési igényeinek kezelését és koordinációját is. Ezen folyamatokat kitűnően ismerjük, hiszen van olyan partnerünk, melynek beérkező társszolgáltatói, betelepülési igényeit munkatársaink bírálják el szakmai alapon.

Cégünk több hazai mobilszolgáltatónak végez acélszerkezet gyártási munkákat, a kisebb adapterektől egészen a komplett toronygyártásig bezárólag. Kérem tekintsék meg acél divíziónkat, ide kattintva.

Cégünk Budaörsön 500 m2-es fedett raktárban végez komplett logisztikai szolgáltatást a hazai távközlési szolgáltatóknak, ahol nagyságrendileg 50 tonna acélszerkezet tárolását, készletezését, valamint más vállalkozók számára történő disztribúcióját is végezzük. Budakeszi város ipari területén további 500 m2 fedett és 700 m2 nyitott raktárunk áll Megrendelőink rendelkezésére.

A Mercur-Tel Kft. acélszerkezeti- és építészettervezési divíziója saját tervezői gárdájával működik. Számos mobiltelefon-átjátszó bázisállomás és lakóingatlan engedélyezési, kiviteli és megvalósulási terveit készítettük el. Építésztervezőink több éves telekommunikációs- és lakóingatlan-tervezési tapasztalattal rendelkeznek, így a szükséges tárgyi eszközökkel az előzetes helyszíni bejárást követően rövid határidővel készülnek el a komplett tervdokumentációk.

Társaságunk a távközlési piacon nem csupán tervezési feladatokat lát el, hanem évente átlagosan 30 db bázisállomást, 50 darab beltéri állomást épít, melyek segítségével partnereink kiváló minőségben tudják kiszolgálni a területet használó ügyfeleiket. Számunkra fontos partnereink teljeskörű kiszolgálása, így a fentebb említett állomások kivitelezése számunkra csak a telekommunikációs eszközök hálózatba integrálása és az integrálás hálózati statisztikán alapuló ellenőrzésével és ezek alapján készített dokumentáció átadásával ér véget.

Cégünk a távközlési piacon nagy üzemeltetési tapasztalattal rendelkezik, mivel nemcsak az általunk tervezett és/vagy kivitelezett létesítmények, hanem más cégek által tervezett és telepített rendszerek üzemeltetését is végzi. Tevékenységünk nem csupán a klasszikus üzemeltetést foglalja magába, hanem kiterjed a rendszeres és időközi, részleges és teljeskörű karbantartásokra is.

A Mercur‑Tel Kft. nem csupán komplex szolgáltatások nyújtását ajánlja partnereinek. Munkatársaink több esetben partnereink telephelyein dolgoznak – szinte – ügyfeleink alkalmazottjaiként. Tapasztalatunk szerint partnereink legalább olyan bizalommal vannak munkatársaink iránt, mint saját alkalmazottjaik felé. Ez a szolgáltatásunk rugalmasan és költséghatékonyan állítja szakértelmünket partnereink rendelkezésére.